Днів
Годин
Хвилин
Секунд

Міжнародна спеціалізована виставка обладнання, технологій та інгредієнтів для фармацевтичної промисловості
Березень 2023 • Україна, Київ, МВЦ, Броварський проспект, 15

КРИЗА COVID: НАЗВАНІ САМІ УСПІШНІ І НАЙБІЛЬШ ПОСТРАЖДАЛІ ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ

news
-
Очевидно, що пандемія COVID-19 змінила світову економіку і деякі фармацевтичні компанії впоралися з нею краще за інших. Їх досвід допоміг аналітикам зрозуміти головні моменти, які спричиняють успіх (або невдачі) фармкомпаній в подоланні затяжної кризи. Так, наприклад, експерти визнали перевагу наявності різноманітного портфелю лікарських препаратів, що охоплюють різні терапевтичні області.
Оцінюючи вплив COVID-19 на галузь на даний момент, експерти відзначають, що деякі засоби «постраждали непропорційно». У цей список увійшли:
вакцина Shingrix від оперізуючого лишаю виробництва GlaxoSmithKline,
препарат генної терапії Zolgensma від Novartis,
препарат Biogen від спінальної м'язової атрофії Spinraza,
новий пероральний лікарський засіб від діабету Rybelsus від Novo Nordisk,
а також ліки від гемофілії виробництва Hemlibra
Кожен з цих засобів постраждав від кризи по власним причинам. Вакцина Shingrix, схвалена для використання у дорослих від 50 років і старше, відчуває труднощі, тому що люди старшого віку в цей період неохоче відвідували клініки. Rybelsus - абсолютно новий препарат у висококонкурентній ніші, в той час як Hemlibra використовувалася рідше, ніж очікувалося, тому що лікарі «неохоче змінювали ліки».
 
З іншого боку, деякі лікарські засоби виграли від кризи, а деякі втрималися, незважаючи на труднощі. Наприклад, виросли завдяки підвищенню обізнаності про вакцини щеплення від грипу - і про це свідчать рекордні продажі щеплень від грипу Sanofi, відмічені в третьому кварталі. У той же час як препарат Roche від ревматоїдного артриту Actemra збільшив обсяг продажів завдяки новому використанню для лікування COVID-19.
 
Аналітики відзначають, що деякі препарати-блокбастери виявилися «стійкими», незважаючи на негативний вплив пандемії. До них віднесли блокбастер Sanofi Dupixent, Humira від AbbVie, препарат Roche від розсіяного склерозу Ocrevus і препарат від серцевої недостатності Entresto виробництва Novartis.
 
 
 
Джерело: https://pharma.net.ua/news/world/25298-krizis-covid-19-nazvany-samye-postradavshie-i-samye-uspeshnye-preparaty